eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Chicagói per magyar bankok ellen

Az érintett magyarországi bankok, mivel még nem kaptak keresetlevelet, nem tudnak érdemben nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy a MÁV elleni kártérítési perhez kapcsolódva keresetet nyújtott be Chicagóban a magyarországi holokauszt áldozatainak és örököseinek egy csoportja ellenük.

A Magyar Nemzeti Bank, az Erste Group Bank, az MKB Bayerische Landesbank, az OTP Bank és a Creditanstalt bank elleni gyűjtőkereset szerint az alperesek vagy elődeik részt vettek a népirtásban, bűnrészesek voltak benne, és felbujtottak rá azáltal, hogy kifosztották a zsidó áldozatokat, eltulajdonították a náluk őrözött vagyont.

Az OTP Bank médiakommunikációs osztálya, a Magyar Nemzeti Bank sajtóosztálya, valamint az MKB és az Erste Bank is azt közölte az MTI-vel szombaton, hogy a pénzintézet nem kapott keresetlevelet, ezért érdemben nem tud nyilatkozni. 

Az OTP Bank jogelődje, az OTP Nemzeti Vállalat 1949-ben jött létre jogelőd nélkül, az MKB-t pedig 1950-ben alapították.

A felperesek, "a banki lopás holokausztáldozatai" 1944-es árfolyamon számolt 2 milliárd dollár vagyoni kár és a kamatok megtérítésére tartanak igényt. Ezenkívül büntető jellegű kártérítést is követelnek, amelynek összegét később állapítanák meg.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×