eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Thaiföldön őrizetbe vettek 16 észak-koreai menedékkérőt

Tizenhat észak-koreai menedékkérőt, köztük három gyereket vettek őrizetbe a thaiföldi hatóságok az ország északi részén - közölte kedden a rendőrség.

A csoport tagjait hétfőn fogták el Nong Khai tartományban, miután Laoszból érkezve átkeltek a Mekong folyón, és Thaiföld területére léptek. A menedékkérők egy észak-koreai faluból indultak, Kínán és Laoszon keresztül tartottak Thaiföldre, viszontagságos útjuk húsz napig tartott.

A menedékkérők között van két kislány és egy kisfiú, a gyerekek három és nyolc év közöttiek. Az észak-koreaiak azért érkeztek Thaiföldre, hogy politikai menedékjogot kérjenek, a thai hatóságok viszont illegális határátlépéssel vádolják őket.

Az éhség vagy az elnyomás miatt egyre több észak-koreai menekül külföldre. Általában a kínai határon keresztül hagyják el az országot, de mivel a kínai hatóságok visszatoloncolhatják őket, délkelet-ázsiai országokba vagy Mongóliába mennek tovább, menedéket keresve más országok nagykövetségén, abban a reményben, hogy végül letelepedhetnek Dél-Koreában.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×