eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Észak-Korea fenyegetőzik

Észak-Korea atomarzenálja kibővítésével és "kegyetlen fizikai erő" alkalmazásával fenyegetett vasárnap amiatt, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn közös hadgyakorlatba kezd.

Phenjan kijelentette, hogy felfüggeszti részvételét az atomprogramja felszámolásáról szóló nemzetközi tárgyalásokon, és már nem tartja magára nézve kötelezőnek a koreai háborút lezáró tűzszüneti megállapodást.

Észak-Korea mindig hasonlóképpen reagál a rendszeres amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokra. Elemzők szerint ezúttal sem kell nagyobb háborús veszélyre számítani a félszigeten.

Kína két nappal ezelőtt közölte: azt szeretné, ha az észak-koreai atomprogramról szóló hathatalmi tárgyalások júliusig újrakezdődnének, noha kevés reményt lát erre.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×