eur:
389.3
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ergenekon-ügy: újabb 11 magas rangú katonát tartóztattak le

A török hadsereg és a hadiflotta újabb 11 magas rangú tisztjét tartóztatta le pénteken az illetékes török bíróság - jelentette az Anadolu hivatalos hírügynökség.

Két tengernagy és egy nyugalmazott tábornok van közöttük, így már összesen 31 katonai vezető van letartóztatásban abból az 50-ből, akit hétfőn vettek őrizetbe az ügyben. A 31 között hét tengernagy és négy tábornok van.

Az Ergenekon-ügy gyanúsítottjait azzal vádolják, hogy 2003-ban összeesküvést szőttek az iszlámbarát kormány erőszakos megdöntésére.

Három olyan ember van eddig az ötvenből, akit kihallgatásuk után szabadlábra helyeztek - mindhármukat csütörtök este -, ugyanis nem tartanak a szökésüktől: Ibrahim Firtina, a légierő és Özden Örnek, a haditengerészet egykori parancsnoka, valamint Ergin Saygün, a szárazföldi erők volt főparancsnok-helyettese. Ellenük egyelőre vádat sem emeltek.

Szabadon engedésük előtt közvetlenül a török vezérkari főnök, az államelnök és a kormányfő megbeszéléseket folytatott az állítólagos összeesküvés keltette belpolitikai feszültség enyhítése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×