eur:
389.52
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megtalálták nyolc kínai holttestét Haitin

Megtalálták annak a nyolc kínainak a holttestét, akik közül négyen Haitin teljesítettek szolgálatot, négyen pedig a földrengés napján érkeztek haiti fővárosba - tájékoztatott a kínai közbiztonsági minisztérium.

Azok a kínaiak, akik a négy békefenntartó társaságában voltak, a minisztérium konzultációs célból kiküldött csoportját alkották. Õk kedden délután érkeztek Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be.

A nyolc kínait az ENSZ helyi központjában érte a földrengés helyi idő szerint délután 4 óra 50 perckor. A közbiztonsági tárca közlése szerint az áldozatok között van a minisztérium 48 éves pénzügyi osztályvezetője, a nemzetközi kapcsolatok osztályának 60 éves helyettes vezetője, valamint két kutató, egyikük 35, a másik 58 éves. A négy békefenntartó átlagéletkora negyven év alatt van, egyikük egy 35 éves nő.

Az első holttestet a kínai mentőalakulat tagjai találták meg a helyi kínai békefenntartók és más nemzetközi mentők segítségével, 80 óra kutatás után, míg a többi hetet órákkal később.

A minisztérium közleménye szerint a nyolc áldozat "kiemelkedő személyiségei és példaképei a kétmilliós kínai közbiztonsági rendőrségi állománynak".

Kína összesen 142 rendőri békefenntartót küldött Haitibe. A földrengést követen egy több mint hatvan fős létszámú mentő alakulat utazott a helyszínre tíz tonna élelmiszerrel, felszereléssel és gyógyszerrel. A kormány első - 90 tonnás körülbelül kétmillió dollár értékű humanitárius - segélye szombaton érkezett meg. A kínai vöröskereszt korábban egymillió dollárt ajánlott fel, míg a kormány összesen mintegy négy és fél milió értékű segély szállítására készül.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×