eur:
388.96
usd:
363.46
bux:
68125.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az orosz GDP 5 százalékkal is nőhet jövőre

Oroszország jövő évi bruttó hazai terméke több mint öt százalékkal is nőhet az orosz központi bank elnöke szerint, aki nem zárt ki egy újabb kamatcsökkentést az idén.

Szergej Ignatyev úgy vélte, hogy az orosz gazdaság a válság előtti szintre az eddig várt három év helyett két, sőt lehet, hogy még gyorsabban, másfél év alatt áll vissza. A bankvezető szerint ugyanis azok a tényezők, amelyek kiváltották az orosz gazdaság visszaesését - mint például az orosz exporttermékek árcsökkenése, vagy az orosz vállalatok külföldi hitelfelvételi lehetőségeinek a beszűkülése - mára megszűntek.

Idén az orosz GDP várhatóan 8,5 százalékkal zsugorodik, jövőre pedig 3,1 százalékkal nő az orosz gazdasági minisztérium napokban ismertetett legújabb előrejelzése szerint.

Szergej Ignatyev egyben nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy idén tovább csökkenjen az alapkamat.

Az orosz központi bank idén eddig kilenc lépésben összesen négy százalékponttal csökkentette az alapkamatot. Utoljára november 24-én 50 bázisponttal 9,00 százalékra mérsékelte, az inflációs nyomás mérséklődésére válaszul.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×