eur:
389.04
usd:
363.61
bux:
68161.5
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Érvénytelenítették a pakisztáni amnesztiarendeletet

Pakisztánban érvénytelenítette a bíróság azt a 2007-ben hozott amnesztiarendeletet, amely mentesítette Aszif Ali Zardari elnököt és több munkatársát a korrupciós vádak alól. A legnagyobb ellenzéki párt azonnal az államfő lemondását követelte.

A bírósági határozat nyomán megnyílhat az út számos korrupciós eljárás megindítása előtt, amely megingathatja az egyébként sem teljesen stabil pakisztáni belpolitikai helyzetet.

A Pervez Musarraf volt államfő által 2007-ben kihirdetett rendelet a néhai Benazir Bhutto egykori miniszterelnökkel kötött hatalommegosztási megállapodás része volt. Benazir Bhutto az amnesztia kihirdetése után tért vissza Pakisztánba, de két hónappal később, a választási kampány közben meggyilkolták. Helyette férje, Aszif Ali Zardari vezette győzelemre a Pakisztáni Néppártot és 2008 februárjában ő lett az államfő.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×