eur:
394.3
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ötvenhez közelít az új típusú influenza ukrán áldozatainak száma

Lengyelországtól kért segítséget az ukrán államfő az új típusú influenza elleni küzdelemhez. Viktor Juscsenko telefonon egyeztetett az ügyben Lech Kaczynski lengyel elnökkel, akivel a többi között megállapodott abban, hogy hatóságaik folyamatosan egymás rendelkezésre bocsátják a szükséges információkat.

Ukrajnában eddig 48 ember halt bele a H1N1-es vírus okozta betegségbe. Az első halálesetek után Európában egyedülálló drasztikus intézkedéseket vezettek be. A kormány pénteki ülése után Julija Timosenko kormányfő bejelentette: három hétre bezárják az iskolákat, nem tartanak tömegrendezvényeket, és korlátozzák az utazásokat.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×