eur:
401.39
usd:
366.92
bux:
74216.64
2024. október 11. péntek Brigitta

Thaiföldi szinten a kelet-európai fizetések

Az Európai Unió keleti bővítése után öt évvel még mindig nagyon eltérnek a bérek és fizetések a régi és az új tagországokban. A svájci UBS nagybank összeállítása szerint Nyugat-Európában az alkalmazottak nominálisan átlagosan háromszor annyit keresnek, mint például a román vagy a bolgár dolgozók. Eközben az árak - egy reprezentatív árukosár szerint - átlagosan csak 35 százalékkal alacsonyabbak a keleti tagországokban, mint nyugaton.

Az elemzés a más országokkal való összehasonlításban azt emeli ki, hogy Kelet-Európában nagyjából olyan szinten vannak a bérek és a fizetések, mint Thaiföldön vagy Kolumbiában.

Az UBS 73 várost vizsgált meg a bérek és fizetések alakulása szempontjából. Adók nélkül a legmagasabb fizetések Koppenhágában, Zürichben és Genfben vannak. A lista másik végén található Manila és Dzsakarta, az utolsó az indiai Mumbai.

Az árakat tekintve a norvég főváros, Oslo áll a csúcson, majd Zürich, Koppenhága és Genf következik.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×