eur:
401.39
usd:
366.92
bux:
74216.64
2024. október 11. péntek Brigitta

A horvát gazdák vélhetően csak boszniai és szerbiai határátkelőket zárnak le

A horvátországi gazdák déltől traktoraikkal lezárnak néhány határátkelőt, de képviselőik szavaiból ítélve a magyarországi határátkelőkre nem küldenek munkagépeket.

A HINA horvát hírügynökség azt írta csütörtökön, hogy az a három agrárszervezet, amely nem írta alá szerdán a megállapodást Petar Cobankovic agrárminiszterrel, 11:55 perctől lezárja a határátkelőket.

A hírügynökség megszólaltatta a megállapodást megtagadó három agrárszervezet vezetőit, akik az mondták, hogy bizonyosan "egyes határátkelők felé küldik traktoraikat". Az általuk felsorolt határátkelők között kizárólag szerbiaiak és boszniaiak - Zupanja, Gradiska, Bajakovo, Tovarnik és Slavonski Brod - szerepelnek, magyar határátkelők lezárásáról nem tettek említést az agrárszervezetek vezetői.

Tomislav Pokrovac, egy vukovári gazdavezető azzal indokolta a tiltakozást, hogy a szerdán tető alá hozott megállapodás nem nyújt garanciát a tavalyi állami szubvenciók teljes összegének kifizetésére a gabonatermelőknek, nem határozza meg az idei termés egységes árát. Pokrovac szerint azt is kifogásolják, hogy túl alacsonyak az idei búzahozamra megajánlott támogatások.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×