eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megszaporodtak a politikai bűncselekmények Németországban

Berlinben a belügyminiszter ismertette az alkotmányvédelmi hivatal legújabb felmérését az ország biztonságáról. Ebből kiderül, hogy a múlt év során rekordszintre emelkedett a politikai hátterű bűncselekmények száma.

Az ország belső biztonságára felügyelő alkotmányvédelmi hivatal ma közzétett jelentése szerint tavaly példátlanul magas számot ért el a politikai indíttatású bűncselekmények száma. A rendőrség közel 32 ezer esetet regisztrált. Ezeknek kétharmadát szélsőjobboldali elemek követték el.

Mint a jelentést ismertető belügyminiszter megállapította, kiváltképpen aggasztó a neonáci erőszak elharapózása, ugyanis tavaly 16 százalékkal több ilyen jellegű bűncselekményt hajtottak végre, mint 2007-ben. Az alkotmányvédelmi hivatal jelentése kitér a szélsőbaloldali, magukat autonómnak nevező
csoportok garázdálkodására is.

Külön fejezetet szentel a szélsőséges iszlám szervezetek mesterkedéseinek is, ugyanis egyre több mohamedán hitre áttért németet képeznek ki az al-Kaida titkos táboraiban, ahonnan azzal a szándékkal térnek vissza, hogy Németországban is bevezessék az iszlám törvénykezést, a sariját.

A török Milli Gürü nevű csoport is a demokratikus rend megdöntését tűzte ki céljául és alvó sejtjei komoly fenyegetést jelentenek az ország biztonságára - állapítja meg az alkotmányvédelmi hivatal jelentése. További veszélyforrásként említi a számítógépes kémkedést, amelyet elsősorban Oroszországból és Kínából folytatnak német ipari célok ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×