eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csakis magánberuházó segíthet az Opelen

Az amerikai elnök és a német kancellár videoértekezlet keretében vitatta meg az Opel autógyár megmentésének lehetőségeit. Ezáltal is kifejezésre akarták juttatni, hogy az ügyben csakis közös megállapodás alapján várható kibontakozás.

A csőd szélére jutott amerikai General Motors tulajdonában lévő Opel művek vezetősége néhány héttel ezelőtt már mentőcsomag-tervet terjesztett a német kormány elé, ezt azonban Berlinben elfogadhatatlannak minősítették és elutasították.

A több tízezer munkahely fennmaradása érdekében azóta is folynak az erőfeszítések. A német kormány gazdasági miniszterét küldte Washingtonba, ahonnan kedvező ajánlatokkal tért vissza, de amerikai partnerei is feltételül szabták az anyavállalat, a General Motors számára, hogy március 31-ig dolgozzon ki olyan hosszú távú tervet, amely komoly megszorításokkal biztosítaná a cég nyereséges működését.

Angela Merkel kancellár és Barack Obama elnök videoértekezletén egyet értett abban, hogy ha Washingtonban támogatásra méltónak találják a General Motors mentőcsomagját, akkor Berlinben sem fognak elzárkózni az Opel megsegítése elől.

A kancellár azonban az elnöknek is hangsúlyozta, hogy csakis magánberuházó bekapcsolásával tartja elképzelhetőnek az Opel eredményes szanálását - a közvetlen állami beavatkozást változatlanul elveti.

Most sok tízezer európai Opel-alkalmazott feszülten várja, hogy a jövő héten milyen fordulatot tartogat a sors a számukra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×