eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Irán nem akar többé "lator állam" lenni?

Irán arra kérte Törökországot, hogy segítsen rendezni három évtizedes ellentétét az Egyesült Államokkal - mondta a török miniszterelnök a Guardian brit napilapnak adott interjújában. Recep Tayyip Erdogan hangsúlyozta: országa kész a közvetítésre az iráni atomprogramról szóló tárgyalásokban, ha ezzel az Egyesült Államok is egyetért.

Irán arra kérte Törökországot, hogy segítsen rendezni három évtizedes ellentétét az Egyesült Államokkal a kétoldalú kapcsolatok helyreállításának lehetséges nyitányaként - mondta a török miniszterelnök a Guardiannak. Még az előző amerikai elnök, George W. Bush idején vetették fel ezt a kérést iráni illetékesek - idézte Recep Tayyip Erdogan szavait a The Guardian szerdai kiadása.

Törökország kész a közvetítésre, ha ezzel az Egyesült Államok is egyetért - mondta a török kormányfő. Azt tervezi, hogy a G20 áprilisi londoni csúcstalálkozóján ismét felveti a kérdést immár az új amerikai elnöknek, Barack Obamának, aki korábban közölte, hogy nyitni akar Irán felé.

A török miniszterelnök a szerdai lapinterjúban ismét bírálta Izrael legutóbbi gázai övezeti offenzíváját, és felszólította a kijelölt izraeli kormányfőt, Benjámin Netanjahut: ismerje el a palesztin nép jogát arra, hogy saját állama legyen.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×