eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Skócia, a gyilkosok paradicsoma

A gyilkosságok aránya Nyugat-Európában Skóciában emelkedik a leggyorsabban - derült ki az ENSZ legújabb jelentéséből.

Egy év alatt harmadával nőtt a gyilkosságok száma Skóciában - többek között ez derül ki abból az ENSZ-jelentésből, amely 78 ország kriminológiai adatai alapján állított fel sorrendet. A vizsgálat szerint Skóciában 2005 és 2006 között 30 százalékkal növekedett az emberölések száma - ezt a "teljesítményt" csak Bahrein (73 százalék), Jordánia (45 százalék), Tádzsikisztán (43 százalék), Örményország (37 százalék) és Mauritius (34 százalék) múlja felül.

A vizsgált időszakban Skóciában 109 gyilkosság történt. A legtöbbet italozó fiatalok követték el, akik megkéselik áldozataikat. Ezzel Skócia a nyugat-európai országok közül felverekedte magát Portugália és Finnország mellé. Korábban egyébként az északi ország a liberális fegyvertörvénye miatt vezette a gyilkossági statisztikákat - most, a vizsgált időszak adatai szerint egy százalékkal csökkent az emberölések száma.

A legnagyobb visszaesést Európában Dánia és Svájc könyvelhette el: előbbi országban 46, míg utóbbiban 21 százalékkal csökkent a gyilkossági ráta.

Az ENSZ-jelentésben nem szerepelnek az afganisztáni, illetve az iraki statisztikák, mivel ebből a két háború sújtotta országból szinte lehetetlen megbízható adatokat gyűjteni.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×