eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sarah Palin népszerűbb az elnökjelölteknél is

Az amerikai választási kampány új sztárját, Sarah Palin republikánus alelnökjelöltet az amerikai közvélemény nagyobb hányada látja kedvező színben, mint akármelyik elnökjelöltet - derült ki a Rasmussen friss felméréséből.

Az alaszkai kormányzónőt csak egy hete ismeri Amerika, John McCain republikánus szenátor akkor nevezte meg őt nagy meglepetésre a második számú helyre maga mellé.

Sarah Palin az elnökjelölt-állító pártkonvención tartott szerdai beszédével, amelyet csaknem 40 millió amerikai látott, valósággal berobbant a nagypolitikába. Az utóbbi napokban végzett országos telefonos felmérés szerint az amerikaiak 58 százaléka kedvezően nyilatkozik róla. McCain és Obama egy százalékkal lemaradva, egyaránt 57 százalékos népszerűségű.

A küzdő szellemű "hoki anyuként" bemutatkozó Palinről - a kifejezést minden tévé és újság előszeretettel emlegeti a kormányzónő kapcsán - a megkérdezettek 37 százalékának nincs jó véleménye.

A közvélemény nagyobb hányada tartja jónak McCain alelnökjelölti választását, mint Obamáét - a McCain-Palin, illetve Obama-Biden kettősből a demokrata alelnökjelölt, Joe Biden szenátor támogatottsága a legalacsonyabb, 48 százalékos - és az utóbbi napokban egyre többen vélik úgy, hogy az alaszkai kormányzónő felkészült az elnökségre.

A felmérés szerint a férfi szavazók körében továbbra is McCain vezet, a nők körében viszont Obama. Palin népszerűségi mutatói is ezt erősítik: a férfiak 65, a nők 52 százaléka támogatja.

A Rasmussen felhívja a figyelmet: a közvélemény több mint fele érzi úgy, hogy a sajtó nagy része ártani akar Palinnek, s ez - a bírálók szándékával szemben - erősítheti támogatottságát.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×