eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

John McCain: "Tudom, merre keressem Oszama bin Ladent"

John McCain, az amerikai Republikánus Párt leendő elnökjelöltje az ABC televíziónak adott interjújában kijelentette: ő tudja, merre keresse Oszama bin Ladent, s ha elnök lesz, elkapja az al-Kaida terrorszervezet bujkáló vezérét.

"Clinton elnök megtehette volna, Bush elnök megtehette volna, én tudom, mit tegyek, és meg is fogom tenni" - jelentette ki az interjúban a politikus, aki elmondta: neki megfelelő háttérismerete és tapasztalata van a helyes döntésekhez, demokrata párti ellenfelének, Barack Obamának viszont nincsen. Hozzátette, hogy az illinoisi szenátor "nem tudja, hogyan működik a világ vagy egy hadsereg".

Alelnökjelöltjét, Sarah Palin kormányzót tapasztalt és tehetséges politikusként jellemezte, akit már "tesztelt" Alaszka népe, s akinek nagyon-nagyon örülni fog Amerika, "rendkívüli hatással lesz a nemzetre".

McCain azt mondta, csodálja és tiszteli Obamát, aki "nagyszerű dolgokat ért el, fellelkesítette az embereket, szereti az országot, akárcsak én". Azt mondta ugyanakkor, szórakoztatónak találja Obama és saját alelnökjelöltje tapasztalatának összehasonlítását.

Mint kifejtette, Joe Biden delaware-i szenátor egy kampány élén áll, Sarah Palin viszont egy szövetségi államot vezet, amelynek 24 ezer kormányzati alkalmazottja van. Alaszkai kormányzóként ő felel az Egyesült Államok energiaellátásának egyötödéért, és ő vezeti a szövetségi állam nemzeti gárdáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×