eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Reptéri káosz várható a londoni olimpián

Nem fog elkészülni az olimpia kezdetére a brit főváros központi repterének számító Heathrow új terminálja, ezért elképzelhető, hogy gondok lesznek a sportolók és a kísérők fogadásával.

A londoni repülőteret üzemeltető brit vállalat, a BAA beismerte: a 2012-es olimpiára csak részben fog elkészülni a Heathrow East, ami a légikikötő egyes és kettes terminálját mentesítené.

Szakértők szerint ez komoly gondokat fog jelenteni a sporteseményre érkező sportolók és kísérőik fogadásában, és újabb presztízsveszteséget szenvedhet a BAA, valamint spanyol anyavállalata, a Ferrovial.

"A Heathrow teljesítménye óriási szerepet játszik abban, hogy a 2012-es londoni olimpia sikeres lesz-e vagy sem. Sokkal jobb minőségű szolgáltatásokra van szükség a BAA-től annál, mint amilyent az elmúlt hónapokban nyújtott" - mondta Theresa Villiers ellenzéki képviselő.

De nemcsak a politikusok bírálják a repülőtér-üzemeltetőt. Múlt hónapban a brit versenyhivatal is arra szólította fel a BAA-t, hogy változtasson a londoni repülőterek felett gyakorolt monopolhelyzetén, és adja el Stanstedet, valamint Gatwicket - ezzel is javítana a többi légi kikötő szolgáltatásain.

Márciusban kezdte meg működését a Heathrow ötös terminálja, amelynek megnyitása nem volt zökkenőmentes: teljes zűrzavarba fulladtak az első napok, amikor jelentős fennakadásokkal, késésekkel és járattörlésekkel indult a forgalom, az utasoknak pedig gyakran több órát kellett várniuk csomagjaikra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×