eur:
388.51
usd:
360.6
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Itt az új katasztrófa: a "férfiaszály"

Az új népszámlálási adatok szerint Ausztráliát példátlan mértékű kiszáradás fenyegeti - a férfiak terén.

Százezerrel több nő él Ausztráliában, mint férfi - derül ki a legújabb ausztráliai népszámlálási adatokból. A nők a jobb élet reményében a nagyvárosokba költöznek, a fiatal férfiak pedig elhagyják az országot.

Szakértők szerint rengeteg húszas és harmincas éveiben járó férfi hagyja maga mögött Ausztráliát, ami felborítja a nemek arányát.

"Az Egyesült Arab Emirátusok népszámlálási adatai szerint 12 ezer ausztrál él Dubaiban, többségük 25 és 34 év közötti férfi" - mondta Bernard Salt demográfus, aki szerint a kivándorlás "férfiaszályhoz" vezet Ausztráliában.

Más a helyzet a nagyvárosokoban. A nők többsége ugyanis a ritkán lakott vidékekről a metropoliszokba költözik. Olyan közösségeket hagynak hátra, amelyek dúskálnak a szabad és fiatal férfiakban. A Queensland állambeli Glendenben például csak minden 23. férfira jut egy nő.

A komoly problémát érzékelve ausztrál demográfusok egy olyan "szerelemtérképet" állítottak össze, amelyen nyomon követhető, hogy az országban merre élnek a szabad férfiak és nők csoportjai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×