eur:
389.38
usd:
361.44
bux:
68401.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

London is keményebb hangra vált

Az Európai Unió és Oroszország kapcsolatának felülvizsgálatát javasolja a brit kormányfő.

Gordon Brown az Observer című londoni napilapnak azt mondta: Moszkva grúziai fellépése ismét felhívta a figyelmet arra, hogy Európának szüksége van alternatív kőolaj- és földgázforrásokra. A brit miniszterelnök azt is hangsúlyozta: az orosz elnöknek be kell tartania a vállalt nemzetközi kötelezettségeket.

Dmitrij Medvegyev, miután telefonon egyeztetett a brit miniszterelnökkel, közölte: az európai kormányok szakértőinek a grúziai kabinet lépéseit is ellenőrizniük kell.

Pénteki londoni sajtóértesülések szerint Oroszország a nyugatra irányuló olajszállítások korlátozására készül, miután az Európai Unió büntetőintézkedésekkel fenyegette meg Moszkvát. Az orosz energetikai cégek cáfolták az értesülést.

A grúziai konfliktusról hétfőn Brüsszelben tart értekezletet az Európai Tanács és az ülésen várhatóan az Oroszország elleni esetleges szankciók is napirendre kerülnek.

Oroszország és a Nyugat kapcsolata a grúziai háború és az amerikai rakétapajzs közép-európai telepítése miatt jutott mélypontra az utóbbi hetekben.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×