eur:
388.95
usd:
360.64
bux:
68398.46
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kezelhetetlenné vált a helyzet Thaiföldön

Rendkívüli ülést tart a thaiföldi parlament az országossá vált tüntetések miatt. A kormány elismerte, hogy nem tudja kezelni az egyre terjedő ellenzéki megmozdulásokat.

A parlament ülése előtt Szamak Szundaravedzs miniszterelnök televíziós nyilatkozatában azt mondta: a tüntetők követelése ellenére sem mond le posztjáról, bár elismerte, hogy aggasztja az ötödik napja tartó megmozdulás-sorozat.

A kormányfő távozását követelő Népi Szövetség a Demokráciáért nevű ellenzéki párt hívei kedden szállták meg a kormánypalota területét, és rövid időre több minisztérium udvarára is behatoltak, valamint elfoglalták az egyik televízió székházát.

A tüntetők pénteken lezártak két dél-thaiföldi légikikötőt, de már a phuketi és a hatjaji repülőtér blokádja is megszűnt, és megindulhatott a légi forgalom. A phuketi reptér kétnapos zárlata miatt 15 ezer turista rekedt Thaiföldön.

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Belenyúl az MNB az életbiztosításokba,  megnövelné a közvetítők számát a kormány

Belenyúl az MNB az életbiztosításokba, megnövelné a közvetítők számát a kormány

A következő hetekben bocsátja konzultációra etikus 2.0 koncepcióját a Magyar Nemzeti Bank, amelytől a túl magas költségmutatójú életbiztosítási termékek kivezetését, az értékesítési hibák felszámolását és az ügyfélérték növelését várja a jegybank. A kormány a sikeres lakásbiztosítási kampány után ráfordul az öngondoskodási piac és az agrárbiztosítások megújítására, előbbi felfuttatása érdekében a biztosítási közvetítők nagyobb fokú bevonását tervezi a pénztári piacon is. A biztosítók eközben arra számítanak, hogy jövőre már nem sújtja őket az extraprofitadó, és  megfogadja néhány további javaslatukat is a kormány, amelyek között egy családvédelmi életbiztosítás bevezetése is szerepel. Minderről a Magyar Biztosítási Alkuszok Szövetségének (MABIASZ) a konferenciáján volt szó hétfőn Visegrádon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×