eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A leendő first lady fájdalmas titkai

Az elnökválasztási kampányban emberbaráti tevékenységét szeretné a figyelem középpontjába állítani a republikánus jelölt, John McCain felesége, de az újságírók olyan eseményeket is előásnak múltjából, amelyeket a legszívesebben elfelejtene.

Cindy McCain korábban is ismert volt gazdagságáról - hatalmas vagyont örökölt apjától, a semmiből sörbirodalmat felépítő Jim Hensley-től -, de az még a sokat tapasztalt riportereket is meglepte, hogy sem ő, sem férje nem tudta megmondani, mennyi házzal rendelkeznek. Nos, a legutóbbi számlálás szerint tízzel.

Az 1954-ben született Cindy Hensley-nek gondtalan gyermekkora volt, 1968-ban Arizona állam ifjúsági rodeókirálynője lett, amivel jól megfért a balettozás. Kiválóan tanult, és a Dél-Kaliforniai Egyetemen szerzett diplomát. John McCainnel egy honolului koktélpartin találkozott, 1980-ban házasodtak össze - három hónappal a férj válását követően.

Noha kétségtelen filantróp tevékenysége - házassága előtt speciális nevelési igényű gyerekeket tanított, később a harmadik világot segítő orvosi társaságot hozott létre -, egyre több korábban nem ismert tény kerül napvilágra. A legutóbbi szerint van egy féltestvére, aki részt vett ugyan milliomos apja temetésén, de nem örökölt semmit.

Nehéz évek

A kilencvenes évek elején, gerincműtétjét követően Cindy McCain a fájdalomcsillapítók rabja lett, 1992-ben már naponta 10-15 tablettát szedett be. Férje elől teljesen elrejtette problémáját, a tökéletes feleség és anya szerepét játszotta. Ezt megkönnyítette, hogy John McCain az idő nagy részét Washingtonban töltötte, míg felesége három gyermekükkel az arizonai Phoenix-ben élt.

A probléma úgy derült ki, hogy végül az általa létrehozott, a harmadik világot gyógyszerekkel is segítő alapítványtól lopott fájdalomcsillapítókat. Noha ezután bevallotta férjének függőségét, és kórházba vonult, előtte még kirúgta az őt lebuktató alkalmazottat, és feloszlatta az alapítványt.

Nem ez volt az egyetlen eset, amikor nem számíthatott férjére. Igaz, amikor 2004-ben szélütést kapott, ő maga döntött úgy, hogy egyedül küzd meg a betegséggel, a felépülés néhány hónapjára elvonult családjától.

Gyermekei születése előtt többször is elvetélt, férje az első esetet leszámítva ekkor sem volt mellette. Egy interjúban ő maga is elismerte, hogy így még nehezebb volt elviselnie a megpróbáltatást. Ezzel együtt - legalábbis nyilatkozatai szerint - bizalma sosem rendült meg férjében, látványosan kiállt mellette akkor is, amikor azzal vádolták meg a szenátort, hogy viszonya van kampányának egyik segítőjével.

A legutóbbi felmérések szerint John McCain néhány százalékponttal vezet a demokrata Barack Obama előtt az elnökjelölti versenyben, így - noha a küzdelem java még csak most következik - jó esély van arra, hogy a szegény sorból indult sörkereskedő lánya beköltözhessen a Fehér Házba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×