eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A herceget nem zavarja, hogy egész ezredét veszélybe sodorja

Ezredével együtt vissza akar térni az afganisztáni háborús övezetbe a brit trónörökös fia, Harry herceg. A kékvérű katona jelenleg feletteseivel viaskodik, a 23 éves férfi afganisztáni jelenlétének ugyanis biztonsági kockázati is vannak.

Harry herceg már teljesített szolgálatot Afganisztán déli részén. Minderről a brit sajtó tudott is, a hírt azonban a kormány kérésére, biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra.

A windsori sarj tavaly decemberben érkezett a háborús övezetbe és az eredeti tervek szerint márciusig maradt volna, a nemzetközi sajtó azonban nyilvánosságra hozta ottlétének hírét.

A herceget ezután a hadsereg vezetői hazarendelték, mondván: nemcsak ő, hanem az egész ezrede a tálibok célpontjává válhat.

Harry ennek ellenére nem tartja titokban, hogy szívesen visszatérne Afganisztánba. A brit trón harmadikszámú örököse - akit ebben a sorban apja, Károly, valamint bátyja, Vilmos előz meg - részt is vesz olyan kiképzésen, amely a hadviseléshez szükséges. Afganisztáni szolgálatáról azonban egyelőre nem született döntés.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×