eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Grúziába utazott a leendő elnökjelölt felesége

Grúziába utazott Cindy McCain, az amerikai Republikánus Párt valószínű elnökjelöltjének felesége; találkozik Mihail Szaakasvili elnökkel és sebesült grúz katonákkal.

A first lady szerepére készülő Cindy McCain az ENSZ Világélelmezési Alapjának programjának keretében tesz látogatást a kaukázusi országban. A Time magazinnak adott interjúban elmondta, hogy a grúziaihoz hasonló utak "fontos részét képezik annak, amiért él és tevékenykedik".

A grúz-orosz katonai válság ügye az utóbbi napokban az amerikai elnökválasztási kampány egyik első számú kérdésévé vált. Megfigyelők szerint nem véletlen, hogy McCain szenátor felesége éppen hétfőn, a Demokrata Párt jelöltállító konvenciójának első napján utazott el Grúziába, amikor Michelle Obamára, a leendő demokrata elnökjelölt feleségére irányult az országos figyelem. Az egybeesés szándékosságát a McCain-stáb cáfolta.

John McCain már több ízben kemény szavakkal ítélte el az orosz katonai behatolást grúz területre, kampánytörzse pedig bírálta Obamát, amiért nem foglalt állást kellő határozottsággal az orosz harckocsik bevonulásakor.

A grúziai viszály kirobbanása óta mindkét nagy párt menesztett küldötteket Grúziába: a napokban tért onnan haza a McCaint támogató Joseph Lieberman, valamint Lindsey Graham szenátor, és ugyancsak Grúziában járt Joseph Biden szenátor, Obama alelnökjelöltje.

Cindy McCain arról is beszélt a Time-nak, hogy aggódik a Grúziában telepített aknák miatt, amelyek veszélyt jelentenek a hazatérő menekültekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×