eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Obama lenyelte a sértést

Először beszélt egymással hétfőn Barack Obama és Bill Clinton azóta, hogy az illinoisi szenátor elütötte a volt first ladyt a Demokrata Párt elnökjelöltségétől. "Rettenetes" volt a telefonbeszélgetés - számolt be Obama szóvivője, ami nem is csoda azok után, mi a volt elnök véleménye lehetséges utódjáról.

Barack Obama és Bill Clinton az előbbi szóvivője szerint "rettenetes" húszperces telefonbeszélgetést folytatott hétfőn. Ez nem is csoda azok után, hogy a volt elnök baráti körben - nagy felháborodást kiváltva - azt mondta: Obama "csókolja meg a seggét", ha a támogatását akarja megszerezni.

Clinton azonban a szóvivője szerint kész arra, hogy beszálljon az illinoisi szenátor elnökválasztási kampányába. A két nagy rivális, Obama és Hillary Clinton már kibékült, és egyesítette erőit annak érdekében, hogy demokrata elnök költözhessen George Bush után a Fehér Házba.

Clinton nehezen tudja megemészteni, hogy a felesége kiesett a versenyből, ő volt ugyanis Hillary legbuzgóbb támogatója - és Obama leghangosabb partbeli bírálója. Eddig csak egy rövid közleményben tudatta, hogy kész támogatni Obamát.

A szenátornak azonban ez is elég volt. Szóvivője, Bill Burton arról számolt be, hogy Obama hívta fel telefonon Clintont, és megköszönte a támogatást. "Mindig is meggyőződése volt, hogy Bill Clinton a nemzet egyik legnagyobb vezetője és az egyik legbriliánsabb elme, ezért szeretné, ha részt venne a kampányában, és tanácsaival támogatná őt" - hangsúlyozta Burton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×