eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Földcsuszamlások szigeteltek el egy várost Szecsuanban

Földcsuszamlások szigeteltek el a külvilágtól közel háromezer embert a földrengés sújtotta kínai Szecsuan tartomány egyik városában. Az Új Kína hírügynökség kedden jelentette, hogy a súlyos esőzések miatt hatalmas mennyiségű fellazult föld és kő zúdult három helyen egy főútra.

A földcsuszamlások a májusi földrengés által sújtott Jinghsziu város lakóit szigetelték el a külvilágtól.

Több száz mentőmunkás próbálja megtisztítani a főutat a hordaléktól, de nem tudni, hogy mikorra sikerül elvégezni a munkát, mert félő, hogy az esőzések miatt újabb földcsuszamlások keletkezhetnek. A hatóságok azt tervezik, hogy helikopterrel küldenek segélyt a bajba jutott városlakóknak.

Jinghsziu városa a májusi szecsuani földrengés epicentrumának közelében volt. A Richter-skála szerint 7,8 erősségű földmozgásban a város épületeinek zöme romba dőlt, a 12 ezer fős település lakosainak közel kétharmada életét vesztette a természeti csapásban.

A szecsuani földrengésnek 70 ezer halálos áldozata volt, több mint 18 ezer ember sorsa mindmáig ismeretlen.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×