eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A korábban gondoltnál is borzalmasabb lehetett az élet az amstetteni pincében

Josef Fritzl családi bunkerében nagyon alacsony volt az oxigénszint, így a fogva tartottak olyan bágyadtak lehettek, hogy az idő nagy részében valószínűleg csak feküdni vagy ülni voltak képesek.

A földalatti komplexumot egyre alaposabban feltáró nyomozók megállapították, hogy egyetlen szellőztető akna tartozott a külvilágtól hermetikusan elzárt pincéhez, így az oxigénszint csak a vegetáláshoz lehetett elég a foglyok számára.

Az egyik rendőrtiszt megjegyezte, hogy munkatársainak is légzési nehézségei támadtak, ha négynél többen tartózkodtak odalenn - a Fritzl-család négy tagja pedig hosszú éveken keresztül ott kényszerült élni az életét.

A vizsgálat szerint a pince nyirkos, sok helyen belepte a penész, részben ez az oka annak, hogy a kiszabadított családtagok mindegyikét légúti megbetegedés miatt is kezelni kell. Kiderült az is, hogy Josef Fritzl a 24 éven keresztül fogva tartott Elisabeth-et és gyermekeiket kizárólag fagyasztott ételekkel látta el, amelyeket messzebb lévő szupermarketekben szerzett be.

Koronatanú

Újabb részletek láttak napvilágot az áldozatok egészségi állapotáról is. A 18 éves Stefan Fritzl súlyos idegrendszeri problémákkal küzd, amelyek miatt nehezen tudja koordinálni mozgását.

A rendőrök szerint a fiatalember a vád koronatanúja lehet a vérfertőző apa elleni perben - hatéves volt, amikor 1996-ban megszületett az ikerpár, Alexander és Michael, akik közül az utóbbi nem sokkal születése után meghalt, holttestét pedig apja elégette. Ha Stefan tanúsítja, hogy apja tisztában volt Michael állapotával, mégsem kért segítséget, szinte biztosan emberöléssel vádolják meg Josef Fritzlt.

A 19 éves Kerstint - aki vérfertőző szülei miatt epilepsziában szenved - továbbra is mesterséges kómában tartják. Éppen az ő kétségbeejtő állapota miatt bukott le Josef Fritzl, amikor április 19-én kórházba vitte lányát. A rendőrséget az orvosok értesítették.

Újabb kihallgatás

A rendőrök közben arra készülnek, hogy ismét kihallgassák Josef Fritzl feleségét, hogy kiderítsék, valóban nem tudott-e semmit férje földalatti birodalmáról. Rosemarie Fritzl nevelte Elisabeth és Josef első három gyermekét, de férje azt mondta: Elisabeth egy szektához csatlakozott, gyermekeit pedig náluk hagyta.

A főnyomozó közölte: egyelőre úgy vélik, hogy a családfő egyedül cselekedett, de nem zárják ki, hogy más családtag is tudhatott a borzalmakról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×