eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Utódját szidta a volt kormányfő?

Tony Blair volt brit kormányfő szerint utódja, Gordon Brown képtelen lesz megverni a következő parlamenti választáson a jelenleg ellenzékben lévő konzervatívokat - legalábbis ezt állítja Blair egyik legközelebbi bizalmasa. Tony Blair máris cáfolta, hogy ez lenne a véleménye.

Lord Michael Levynek, a tavaly nyáron leköszönt előző miniszterelnök szoros politikai szövetségesének hamarosan megjelenő önéletrajzi írása szerint - amelyből a Mail on Sunday előzetesen részleteket közölt - Blairnek meggyőződése volt, hogy ő képes lett volna negyedszer is választást nyerni az 1997 óta kormányzó brit Munkáspárt élén.

Levy szerint azonban Tony Blair azt mondta neki, hogy "Gordon ... képtelen megverni Cameront".

Az állítólagos kijelentés David Cameronra, a Konzervatív Párt vezérére és miniszterelnök-jelöltjére vonatkozik, akinek vezetésével a toryk két évtizede nem mért népszerűségi előnyre tettek szert a Labour előtt.

A legnagyobb konzervatív brit napilap, a The Daily Telegraph megbízásából elvégzett e havi országos felmérés azt mutatta ki, hogy a konzervatívokra jelenleg a választók 44 százaléka voksolna, a Munkáspárt ugyanakkor 26 százalékon áll.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×