eur:
393.46
usd:
367.9
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Slota magyar bírálóiról: "Annyit sem érnek, hogy leköpjem őket"

A Szlovák Nemzeti Párt vezetője egy vasárnapi televíziós interjúban "ganénak" nevezett egy cseh politikust, és kijelentette: magyar bírálóit annyira sem becsüli, hogy leköpje őket. Jan Slota nem volt ittas.

A Szlovák Nemzeti Párt vezetője a Markíza televízió egyik műsorában kijelentette: ha a magyar internetes portálokon őt bírálni merészelik, akkor Gyurcsány Ferenc is megérdemelné, hogy viszonzásul a szlovák portálokon bírálatokkal illessék. Jan Slota szerint ugyanis megnyilvánulásaival a magyar kormányfő nála több okot szolgáltat a kritikára.

A kormánypárt vezetője a műsorban indulatos hangon utasította vissza, hogy média túlságosan sokat foglalkozik az italozásaival, mert - mint mondta - ő évente legföljebb kétszer issza le magát, míg mások jóval gyakrabban, a média mégsem azokat mutogatja részegen.

Jan Slota nem mulasztotta el megemlíteni Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét sem. A politikus, aki korábban a Magyar Koalíció Pártjának elnökéről, Csáky Pálról azt mondta, hogy "okádék gané", később az egyik cseh államfőjelöltet, Ján Svejnart "ganézta le", most pedig megerősítette korábbi véleményét.

Iveta Radicová, a szlovák ellenzéki pártok államfőjelöltje Jan Slota szerint "egy istencsapása", aki úgymond bolti eladónak is alkalmatlan, ezért az SNS az ismét induló jelenlegi államfőt, Ivan Gasparovicot még vehemensebben fogja támogatni.

Jan Slota a koalíciós partner, a Vladimír Meciar vezette Néppárt-HZDS-t is leszólta, nemkülönben kritikusan szólt a Robert Fico vezette kormányerő, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) alelnökéről, Dusan Caplovic miniszterelnök-helyettesről.

A Szlovák Nemzeti Párt vezetője kijelentette: igazán csak Robert Fico kormányfővel tud szót érteni, aki neki még soha nem adott okot a csalódásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×