INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Előlépett és kitálalt Diana titokzatos szeretője

Infostart / InfoRádió
Kisebb szenzációval folytatódott a Diana walesi hercegnő 1997-es halálának körülményeit vizsgáló halottkémi meghallgatás. Írásban nyilatkozott ugyanis Hasnat Khan szívsebész, aki 1995 és 1997 között volt Károly volt feleségének szeretője.

Bár nem volt hajlandó személyesen megjelenni, írásban tanúvallomást tett a Diana walesi hercegnő halálának körülményeit vizsgáló esküdtszék előtt Hasnat Khan.

A szívsebész közölte: kapcsolatuk 1995-ben, egy londoni kórházban történt találkozással kezdődött. Hasnat Khan szerint viszonyuk "normális" volt. Az orvos gyakran tett látogatást Diana lakhelyén, a Kensington palotában, ahol Diana két gyermekével, Vilmossal és Harryvel is találkozott.

Hasnat Khan az írásos vallomást valószínűleg még 2004-ben tette a brit rendőrség előtt, a dokumentum az első, részletes leírása Diana hercegnő és a szívsebész kapcsolatának.

Vallomásában Hasnat Khan leír egy esetet, amikor egy bárban ültek. Dianának az volt a kívánsága, hogy hadd rendeljen a pultnál egy italt, mert még soha életében nem csinált olyat.

A szívsebész vallomása szerint szóba került közöttük a házasság kérdése is, ám abban egyetértettek, hogy az pokollá tenné a férfi életét. Hasnat Khan szerint arról is beszélgettek, hogy ha közös gyermekeik lennének, akkor ki sem tudnának mozdulni velük a házból.

A pár viszonya 1997-ben ért véget, alig pár héttel azelőtt, hogy Diana és akkori partnere, Dodi al-Fayed egy párizsi autóbalesetben életüket veszítették. A szívsebész szerint "tragikus baleset" történt.

A címlapról ajánljuk