eur:
388.97
usd:
363.44
bux:
68111.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyre durvul a harc: "Aggasztó, ahogy a volt elnök a feleségét támogatja"

Egyre keményebb a harc az amerikai elnökválasztáson induló jelöltek között mind a demokrata, mind a republikánus oldalon. A szócsata egyelőre a demokratáknál erősebb, ahol legutóbb Barack Obama az egyik reggeli televíziós műsorban osztotta ki legfőbb riválisát, Hillary Clintont és annak férjét, a volt amerikai elnököt.

Egyre durvul a hangnem az amerikai elnökválasztáson, noha még sem a demokratáknál, sem a republikánusoknál nincsen hivatalos elnökjelölt. Az amerikai választási rendszernek megfelelően azonban a pártok előválasztási sorozata legalább olyan kemény csatákat hoz, mint majd a hivatalos jelöltek harca.

Legutóbb a demokrata Barack Obama rohant ki legnagyobb vetélytársa, Hillary Clinton, pontosabban annak férje, a volt elnök Bill Clinton ellen. Az illinoisi szenátor szerint ugyanis Bill Clinton már-már "aggasztó mértékben" támogatja felesége kampányát.

Tény vagy tündérmese?

Barack Obama az ABC amerikai televízió reggeli műsorában meglehetősen keményen fogalmazott: "A volt elnök, akit mindannyian nagyon tisztelünk, olyan mértékben támogatja feleségét, ami szerintem kissé aggasztó".

"Olyan kijelentéseket tesz, melyeket tények nem támasztanak alá - akár az iraki háborúval kapcsolatos álláspontomról, akár a Las Vegas-i szervezetünkről van szó. Ez már a volt elnök szokásává vált, így az egyik legfontosabb dolgunk a következő alkalommal az lesz, hogy szembesítjük a tényekkel" - tette hozzá a kissé feldúlt Barack Obama.

A szenátort alighanem Bill Clinton azon kijelentése borította ki, mely szerint az, hogy Barack Obama a kezdetektől következetesen ellenezte volna az iraki háborút, csupán "tündérmese". A Clinton-stáb azzal is megvádolta a Barack Obamát támogató nevadai szakszervezeti vezetőket, hogy eltüntették a Clinton-támogatók szavazatait.

Élesedő harc, durvuló hangnem

"A tények tények" - válaszolták Clintonék stábja Barack Obama kritikájára. "Bill Clinton nagy segítsége kampányunknak és továbbra is szól majd az amerikai néphez Clinton szenátort támogatva" - jelentette ki Phil Singer szóvivő.

Nem csoda persze, hogy durvul a hangnem, hiszen az eddigi három előválasztásból egyet nyert Barack Obama (az elsőt, Iowában), míg kettőt a volt First Lady (New Hampshire, Nevada). A következő voksolás jövő szombaton Dél-Karolinában lesz, ott a felmérések szerint Barack Obama vezet.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×