eur:
389.46
usd:
363.42
bux:
68072.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Magyarországot már nem kedvelik annyira a nyaralni induló németek

A németek egyik kedvenc időtöltése az utazás. Így volt ez a múlt esztendőben is, amikor a szervezett utazások száma elérte a 83 milliót.

Az utazási irodák szövetségének most közétett felmérése a németek utazási kedvének töretlenségéről tanúskodik, ugyanis tavaly kereken 83 millió szervezett utazást foglaltak le.

Ez közel 4 százalékkal lépi túl a 2006-os szintet. A külföldi nyaralások célpontjaiként változatlanul élen jár a spanyol tengerpart, ahol közel 10 millióan üdültek a múlt évben. A második helyen Olaszország szerepel, amelyet a szomszédos Ausztria követ.

Tavaly a negyedik Törökország került, amiben a rendkívül jutányos ajánlatok és a vonzó időjárás is fontos szerepet játszott.

A szervezett utazások mellett tovább emelkedett az egyéni utak száma is, ezek azonban nem annyira az utazási irodák, hanem elsősorban a légitársaságok és szállodák bevételét emelték.

Magyarország iránt a múlt évben némileg megcsappant a németek érdeklődése, ugyanis a Balaton környéke már nem gyakorol akkora vonzerőt a nyaralni vágyókra, mint korábban.

Az utazási irodák szövetsége derűlátással ítéli meg az idei kilátásokat is, és arra számítanak, hogy ebben az évben az ágazat összforgalma meghaladja majd a 30 milliárd eurót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×