eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Nyugodt volt a szilveszter, mert csak 372 autót gyújtottak fel

Franciaországban 372 gépkocsit gyújtotta fel szilveszter éjszakáján. Bár a szám nagynak tűnik, érdekesség, hogy mégis alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt. A rendőrség nyugodtnak jellemezte az ünnepet keddi beszámolójában.

Franciaországban 372 gépkocsi bánta a szilveszteri ünneplést, ugyanist ennyi gépjárművet gyújtottak fel az utcákon. A sajátos ünneplés, azaz az autók felgyújtása viszonylag gyakori Franciaországban, a külvárosokban égő járművek látványa a 2005-ös zavargások jelképévé vált: ekkor feldühödött fiatalok több ezer kocsit pusztítottak el ily módon.

Az év utolsó napján, más éjszakákkal összehasonlítva szokás szerint több a gyújtogatás. Párizs térségében 144, máshol 228 gépkocsi esett áldozatul kedd reggelig. Előzőleg a rendőrség is felkészült, és több helyen megtiltották benzin árusítását kannákban.

Az éjszaka viszonylag nyugodt volt, kiemelkedő incidens nem történt, s kevés közvetlen összecsapás volt vandálok és a rendfenntartó erők között - mondta a rendőrség szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×