eur:
391.01
usd:
366.09
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Gyurcsány: a jelenlegi állapot tarthatatlan

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a CNBC Europe televíziónak pénteken Brüsszelben azt mondta, több időre van szükség Koszovó kapcsán a közös európai álláspont kialakításához. A kormányfő szerint a jelenlegi állapotot nem lehet fenntartani.

Az Európai Unió állam- és kormányfőinek egynapos találkozóján az egyik központi téma a koszovói rendezés. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezzel kapcsolatban leszögezte: a jelenlegi állapotot nem lehet fenntartani.

"Olyan megoldást kell találni, hogy ne csak Koszovóban legyen béke és stabilitás, hanem Szerbiában is" - mondta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy bizonyos kérdések megoldása Koszovóban önmagában nem elegendő. "Több időre van szükségünk, hogy közös alapot találjunk (...) mert egységes európai álláspontra van szükség" - mondta.

Az uniós reformszerződés csütörtöki lisszaboni aláírását "nagyon jó hírnek" nevezte a magyar kormányfő, aki szerint "komoly lépést tettünk előre". Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy egyre komolyabbak az európai gazdaság jövőjével kapcsolatos aggodalmak.

Senkinek a kezében nincs valódi gyógyír, senki nem ismeri a választ arra, miképpen lehetne előrelendíteni a gazdaságot - mondta a kormányfő, hozzátéve: túl egyszerű magyarázatnak tartja azt, hogy egyedül az amerikai másodlagos jelzálogpiac válsága áll a háttérben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×