eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Összeomlott egy híd Vietnamban, hatvanan meghaltak

Összeomlott egy építés alatt álló híd szerdán Vietnam déli részén, legalább hatvan embert meghalt és száz eltűnt - közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint számos ember a romok alá szorult a Can Tho városában történt szerencsétlenségben. A település a Mekong folyó deltáját köti össze Ho Si Minh-várossal, az egykori Saigonnal.

A rendőrség szerint mintegy száz ember tartózkodott a híd alatt, amikor az összeroppant. A munkások többsége vietnami volt, de kevesebb, mint tíz fülöp-szigeteki és japán munkás eltűnt.

Egyelőre nem ismert, hogy mi okozta a katasztrófát. Az állami televízióban elhangzott, hogy az elmúlt napok esőzése miatt meggyengült a híd alapozása.

Az eset egyik szemtanúja, egy mérnök elmondta, hogy hatalmas robajt hallatszott, majd porfelhő keletkezett, miközben a romok közül emberek kiáltoztak.

A Hau folyóra tervezett, mintegy 300 millió dollárba kerülő híd építését 2004-ben kezdték el, ez lenne a Mekong-delta legkorszerűbb ilyen építménye, és a tervek szerint jövőre adták volna át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×