eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Luxusutazások és 38 milliós konyha a munkáltató pénzén

Nagy-Britanniában egy asszony több mint 2 millió fonttal, azaz majdnem 800 millió forintnak megfelelő összeggel kurtította meg munkaadóját. Az összeget luxuskiadásokra költötte, a felhőtlen költekezés azonban véget ért számára. A bíróság börtönbüntetésre ítélte.

Az asszony 100 ezer fontot, azaz csaknem 38 millió forintnak megfelelő összeget költött a konyhájára, amely az egyik brit szórakoztató magazinba is bekerült, mint az ország 25 legszebb konyhájának egyike. A nappalija szórakoztatóelektronikai berendezése pedig 90 ezer fontba került.

További 100 ezer fontot fordított a szülei születésnapi partijára, amelyből 80 ezer font egy új Ferrarira ment el, amellyel édesapját és édesanyját ajándékozta meg.

A 36 éves Sharon Bridgewater hasonló összegeket fordított luxusutazásokra és drága bútorokra is. Az asszony emellett a legdrágább éttermekbe járt, ahol nem egyszer több ezer fontos számlát hagyott, az 500 fontos borokat pedig úgy itta, mint a vizet.

Sharon Bridgewater a London központjában működő marketing ügynökség pénzét egy, a saját nevén lévő cég számlájára utaltatta át. A módszere egyszerű volt: a cége ügyfelei által kifizetett összegek meg sem jelentek az ügynökségnél, hanem azonnal nála landoltak.

Akkor bukott le, amikor az egyik szerződött partnerük vizsgálatot követelt, mert nem értette, miért kell újabb összegeket fizetnie az ügynökségnek.

Összesen nyolc fiktív ügyletben találta bűnösnek a bíróság. Az asszony 34 éves barátja azt állítja: semmilyen bűncselekményről nem volt tudomása. Annak ellenére, hogy luxuskörülmények között éltek, nem volt gyanús számára barátnője tevékenysége.

A férfit szintén bűnösnek találta a bíróság, amiért segített barátnőjének az ügy eltusolásában.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×