eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"A francia kormány jó ideje nem gazdálkodik sikeresen"

Az Európai Központi Bank elnöke Frankfurtban felszólította a párizsi kormányt az államháztartás mielőbbi rendbehozatalára. Mint Jean Claude Trichet fogalmazott, a francia költségvetés kiadásai jóval magasabbak, mint szomszédjaié - ezért sürgős ellenlépésekre van szükség.

Jean Claude Trichet nyilatkozatában rámutatott arra, hogy a párizsi kormány már jó ideje nem gazdálkodik sikeresen, és ezért aránytalanul magas költségvetési hiánnyal küzd. Az Európai Központi Bank elnöke ugyanakkor védelmébe vette Francois Fillon kormányfőt, aki a napokban kertelés nélkül kijelentette, hogy Franciaország a csőd előtt áll.

Trichet szerint Fillonnak igenis joga, sőt kötelessége is, hogy a felhívja a közvélemény figyelmét a költségvetéssel kapcsolatos nehézségekre. Ugyanakkor intette a kormányfőt arra is, hogy tegyen meg mindent az államháztartás rendbehozatalára.

Franciaországban a nemzeti össztermék 53 százalékát állami kiadások emésztik fel. Az Európai Unió brüsszeli központjában is figyelmeztették a párizsi vezetőket a költségvetés mielőbbi kiegyensúlyozására.

Nicolas Sarkozy államfő ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy mindent el fog követni az állami kiadások haladéktalan visszaszorítására, de hangoztatta, hogy 2012 előtt nem tud garanciát vállalni az elvárások teljesítésére.

Sarkozy az adók csökkentése révén szeretné lendületbe hozni az ország gazdaságát, ez azonban fékezi a költségvetés kiegyensúlyozását célzó erőfeszítések sikeres megvalósítását.

Hanganyag: Vincze András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×