eur:
396.96
usd:
355.94
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Merényletek Bagdadban és Bászrában, 9 halott

Öngyilkos merényletekben kilenc ember meghalt és negyven másik megsebesült kedden az iraki fővárosban, Bagdadban és az ország déli részén fekvő Bászrában.

Ez utóbbi városban egy rendőrőrsöt vett célba robbanóanyaggal megrakott járművével az öngyilkos merénylő. Három rendőr életét vesztette, húsz személy megsebesült.

Abdul Dzsalil Halaf, Bászra rendőrfőnöke az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szunnita iszlamistákat vádolta a merénylet elkövetésével.

Bagdad keleti részében, egy banknál kígyózó sor közelében két parkoló autóba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe kedd reggel. A merényletben hat ember meghalt, húsz másik megsebesült.

Előző éjjel legkevesebb húsz ember, köztük a városi rendőrkapitány vesztette életét a Baakúba iraki város közelében elkövetett öngyilkos merényletben, amelynek célpontja egy síita-szunnita megbékélési találkozó volt.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta Joe Biden elnöknek és Kamala Harris alelnöknek új győzelmi tervét. Az amerikai elnök bejelentette, hogy Ukrajna megkapja a háború egyik legnagyobb, 8 milliárd dolláros fegyvercsomagját, benne JSOW szárnyas bombákkal. Tegnap elesett Ukrainszk a donyecki fronton, ma pedig Marinivka. Közben Vuhledárba is betörtek az orosz katonák. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×