eur:
385.37
usd:
355.09
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Lemondott a japán kormányfő

Sajtóértekezleten jelentette be lemondását Abe Sindzo japán kormányfő.

Abe és kormánya nagyon meggyengült az általa elszenvedett sorozatos botrányok és a szenátusi választási vereség miatt, ezért a kormányzó konzervatív Liberális Demokrata Párton belül is egyre nagyobb nyomás nehezedett rá, hogy távozzon.

Az 52 éves politikus egy ideig ellenállt, arra hivatkozva, hogy folytatni akarja a megkezdett reformokat.

A nacionalistának tartott kormányfő egy éve került a kabinet élére - a 2. világháború után ő lett a legfiatalabb japán kormányfő.

Abe lemondása indoklásként pártja júliusi szenátusi választási vereségére hivatkozott, valamint a közvélemény támogatásának hiányára. "Japánnak új vezetőre van szüksége a terrorizmus elleni küzdelemhez. Az embereknek egy olyan vezetőre van szükségük, akit támogathatnak, akiben megbízhatnak" - mondta.

Abe azzal az ígérettel lépett hivatalba csaknem egy évvel ezelőtt, hogy nagyobb szerepet vív ki az országnak a globális biztonság területén, és gazdasági reformokat hajt végre a növekedés érdekében. Kormánya azonban nagyon meggyengült.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×