eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb terrorfenyegetés Németországban

A Németországban állomásozó amerikai alakulatok szóvivője közölte, hogy rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a Spangdahlemben lévő katonai támaszpont térségében, miután hétfő este egy ismeretlen telefonáló terrortámadást helyezett kilátásba a bázis ellen.

A fenyegetés kapcsolatban áll a hat évvel ezelőtt New Yorkban elkövetett terrorcselekménnyel. Egy török vagy orosz akcentussal beszélő telefonáló hétfő este németül közölte a spangdahlemi amerikai támaszpont egyik alkalmazottjával, hogy legalább négy társával kedden merényletet hajt végre a katonai repülőtér ellen.

A bejelentést követően az amerikai biztonsági alkalmazottak a német belügyi szervekkel együtt rendkívüli biztonsági intézkedést foganatosítottak az Eiffel-hegységben lévő Spangdahlemben, de fokozták az Egyesült Államok más németországi érdekeltségeinek védelmét is. A hatóságok nem zárják ki a vaklárma lehetőségét sem.

A múlt héten a német rendőrség rajtaütése megakadályozott több pokolgépes merényletet, amelyet szélsőséges iszlám beállítottságú személyek akartak elkövetni a frankfurti repülőtér, valamint amerikai létesítmények ellen.

Az üggyel kapcsolatban eddig három férfit vettek őrizetbe, de feltételezett cinkosaik után a rendőrség kiterjedt nyomozást folytat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×