eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Még mindig nem tudni, lesznek-e előrehozott választások Lengyelországban

Lengyelországban továbbra is bizonytalan, hogy lesznek-e előrehozott választások. A koalíciós Önvédelem ugyanis egyes hírek szerint hajlandó elfogadni Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök feltételeit.

A koalícióban részt vevő Önvédelem elnökhelyettese ugyan azt mondta: elfogadták a miniszterelnök egyik fő feltételét, amelyet a kormány egyben tartásához szabott, de a pártelnök nyilatkozata ennek ellentmond.

A mozgalom helyettes vezetője azt közölte: nem ragaszkodnak többé a korrupcióellenes hivatal eljárásának vizsgálatához, amelynek nyomán a miniszterelnök leváltotta a kormányfő-helyettesi posztról Andrzej Leppert, az Önvédelem elnökét.

Mint mondta: megelégszenek azzal, ha tájékoztatást kapnak a biztonsági szolgálatok vezetőjétől. Andrzej Lepper viszont úgy nyilatkozott: 100 százalékig biztos abban, hogy előre hozott választások lesznek.

Jaroslaw Kaczynski kormányfő ellenezte az Önvédelem követelését és kilátásba helyezte az előre hozott választások kiírását, ha koalíciós partnerei péntek éjfélig nem fogadják el minden feltételét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×