eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Forradalom az angol tantermekben

Jelentősen átalakítja a kormány az angol tanrendet, így a diákoknak kevesebbet kell bebiflázniuk a hagyományos tananyagból, lesz viszont idejük az olyan témák megbeszélésére, mint a klímaváltozás vagy az atomenergia használata.

A középiskolai tanárok nagyobb szabadságot kapnak a tanagyag formálásában, és számos olyan terület kerül be az iskolákba, amelyek a mindennapi boldogulást segítik, az órákon beszélnek majd például a személyes pénzügyek hatékony intézéséről.

Az átalakítás után a diákoknak lehetővé válik, hogy képességeik szerint haladjanak a tananyaggal, és érdeklődésüknek megfelelően válasszanak az olvasmányok közül.

Átszabják a történelemtanítást is, amely kevésbé lesz személyiségközpontú, kevesebb szó esik majd például VIII. Henrikről, Winston Churchillről vagy éppen Adolf Hitlerről.

A konzervatív oktatási árnyékminiszter éppen emiatt őrültségnek minősítette a tervezetet, amelynek támogatói azonban azzal érvelnek, hogy a világháborúk, illetve más történelmi korszakok kapcsán úgyis esik elég szó a neves alakokról.

Kevésbé lesz Európa-központú a nyelvek tanítása, 2008 szeptemberétől a diákok már egyebek mellett mandarin, japán, urdu és arab nyelvet is választhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×