eur:
389.14
usd:
361.27
bux:
68455.09
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Schengentől az Európa-bajnokságig

A schengeni övezet bővítéséről és a 2008-as ausztriai labdarúgó Európa-bajnokság szervezéséről tárgyalt nyolc uniós tagállam belügyminisztere Innsbruckban. A pénteken véget ért tanácskozáson Magyarországot Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter képviselte.

A tárcavezető bemutatta a teljes jogú tagság érdekében tett konkrét lépéseket: a technikai fejlesztéseket, a személyi állomány képzését, a rendőrségi integrációt és úgy vélte, hogy a magyar csatlakozás nem növeli majd az illegális bevándorlást vagy a szervezett bűnözést Ausztriában.

Takács Albert jelezte: a magyar rendőrség kész kíséretet biztosítani az Eb-re kiutazó magyar szurkolók mellé az esemény zavartalan lebonyolításáért.

Szó volt arról is, hogy milyen feladatokat igényelhet majd magyar részről, ha a bajnokság idejére Ausztria visszaállítja a határellenőrzést.

A magyar, az osztrák, a cseh, a szlovák, a szlovén, a lengyel, a román és a bolgár belügyminiszter találkozóján megvitatták a Salzburg Fórum jövőbeli külkapcsolati stratégiáját is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×