eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Fatah Izrael beleegyezését kéri fegyverbeszerzéseihez

A Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű biztonsági erők Izrael jóváhagyását kérik ahhoz, hogy páncéltörő rakétákat, gránátokat és egyéb fegyvereket szerezhessenek be a Hamász elleni harc céljára.

Az egymással harcoló két palesztin szervezet, az Izraellel szemben békülékenyebb Fatah és a keményebb álláspontot valló Hamász között csütörtökön megtört a két hete tartó tűzszünet.

A Gázai-övezet déli részén fekvő Rafahban agyonlőttek egy Fatah-aktivistát. A Gáza városára is átterjedt egész napos lövöldözésben további 19 személy sebesült meg.

Este egy Hamász-tagot bekötött szemmel, összekötözött kézzel, meglőtt lábbal dobtak ki az utcára Gázában, egy Fatah-harcost pedig gránát sebesített meg.

A palesztin biztonsági erők zömét Abbász elnök Fatah mozgalma ellenőrzi, de a koalíciós palesztin kormány meghatározó tényezője a Hamász.

Tavaly a Hamász megszervezte saját fegyveres osztagait, és azóta egyre több összetűzés volt a két szervezet között. Tavaly május óta mintegy kétszázan vesztették életüket a palesztin belharcokban.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×