eur:
385.89
usd:
355.09
bux:
68411.47
2024. május 21. kedd Konstantin

Szinte menekülnek Németországból

Miközben csökkenő mértékben, de továbbra is kedvelt célpontja a Kelet-Európából érkező vendégmunkásoknak Németország, az országot szinte sokkolta, hogy mennyien vándorolnak ki.

A német statisztikai hivatal közlése szerint az elmúlt évben 155 ezren hagyták el az országot, amely a legmagasabb az 1990-es újraegyesítés óta. Korábban ekkora mértékben a második világháború utáni években vándoroltak ki az országból.

A legtöbb német Svájcba költözött: 18 ezren választották a szomszédos országot. A második legnépszerűbb ország az Egyesült Államok, de közel 10 ezren vándoroltak ki Ausztriába is.

A bevándorlók száma 2001 óta fokozatosan csökken, és ezt szakértők annak jeleként fogják fel, hogy a német gazdaság mutatói már nem olyan fényesek.

Közgazdászok és a munkaadók szervezetei szerint a folyamat több mint riasztó. A bonni gazdasági intézet munkatársa, Stephanie Wahl kiemelte: a kivándorlók többsége iskolázott és jól képzett, míg helyettük leginkább szegény, képzetlen és iskolázatlan emberek érkeznek az országba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×