eur:
389.51
usd:
361.8
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Monumentális szobrok a város felett

Óriási daruk segítségével szállítanak el több száz ókori szobrot az Akropoliszról egy új athéni múzeumba.

Háromszáz hatalmas márványszobrot emelnek át három daru segítségével az Akropoliszról, hogy egy új múzeumba szállítsák azokat.

A szerkezetekre azért van szükség, mert más módon nem lehet a monumentális szobrokat megmozdítani. A három daru egymástól veszi át a gondosan becsomagolt, több ezer éves márványszobrokat.

Az ókori, többtonnás szobrokat védőanyaggal vonják be, majd habbal kibélelt dobozokba csomagolják, hogy ne sérüljenek az átemelés során.

Az Akropoliszon lévő kiállítás júliusban bezár, míg az új tárlat szeptemberben nyílik, mindössze 300 méterre a jelenlegi múzeumtól. Az Akropolisz lábánál található nagyon impozáns épület üvegből készül.

Az új, remekül megközelíthető múzeumot a turisták érdekében hozzák létre, ugyanis így nem kell felmászniuk a tűző napsütésben az Akropoliszra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×