eur:
396.52
usd:
359.77
bux:
72308.55
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Belebukhat a kormány a melegeknek szóló kampányba?

Bizalmi szavazást tarthatnak az izraeli kormány ellen, ha a turisztikai minisztérium nem állítja le azt a kampányt, amellyel a homoszexuális turistákat igyekszik meggyőzni arról, hogy látogassanak el a Szentföldre.

A kampányhoz készített fotók - amelyeken meleg párok láthatók az ország leglátogatottabb turistalátványosságai előtt - a legnagyobb példányszámú izraeli napilapban, a Jediot Ahronotban jelentek meg.

Az egyiken két, kipát viselő férfi készül csókolózni a Sion hegy közelében, egy másikon ugyancsak két fiatalember ül egy tevén, összeölelkezve.

Ez megtévesztő kampány egy a normálistól eltérő kisebbségnek. Azok, akik nem ismerik fel Jeruzsálem szentségét, jobb, ha nem mennek a városba - mondta a miniszterelnök-helyettes, az ultravallásos Shas párt tagja.

Nem ez az első alkalom, hogy a jobboldali politikusok felemelik szavukat a homoszexuálisok jogai ellen: a jövő héten szavaznak például a parlamentben a Gay Pride (Meleg Büszkeség) elnevezésű melegfelvonulás jeruzsálemi betiltásáról.

Az azonos neműek házasságáról szóló előterjesztést már korábban elutasították.

A homoszexuálisok Izraelbe csábításának ötlete az ország egyik melegszervezetétől származik.

A csoport két éve kereste meg a turisztikai minisztériumot, és amellett érvelt, hogy megérné megszólítani a jómódú, meleg párokat, akik lökést adhatnának a második intifáda után visszaeső turisztikai iparágnak.

Nem arról beszéltünk, hogy elfogadjuk-e vagy sem a homoszexuális életmódot, hanem arról, hogy ez egy jó üzleti döntés - mondta a szervezet vezetője.

A minisztérium beleegyezett a kampányba - állítja Shai Doitsh. A kormány beszállt a szponzorálásba és segítséget nyújtott az ismertetőfüzetek tengerentúlra való eljuttatásában, és egy honlap elkészítésében, amely a Tel Aviv-i melegbárokat hirdeti.

Most, amikor a kampány botrányt kavart, a minisztériumnál kijelentették: a kormánynak nincs köze hozzá.

Címlapról ajánljuk

A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó

A hétközi kormányülést követően Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő válaszol újságírói kérdésekre is. Szó volt a magyar kormány válaszáról az EU bírósága által kiszabott büntetés ügyében, a hírekben szereplő kormányátalakításról, a határon túli választókerületek ügyéről, Magyar Péterről és az ukrajnai békétől lévő távolságról is..
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×