eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Szili: elmaradtak egyes nagy reformok

Az Országgyűlés elnöke szerint a magyar politikának olyan alapvető kérdésekben kell megegyezésre jutnia, amelyek összetartják a nemzetet.

Szili Katalin Marosvásárhelyen, a Kárpát-medencei Vállalkozók Fórumán azt mondta: az elmúlt néhány évben számos alkalommal vetette fel az alkotmányozás kérdését, azt, hogy különböző reformokat hajtsanak végre.

A szocialista politikus elismerte: az intézményrendszerben, az igazgatásban, a nagy társadalmi elosztó rendszerekben, az államháztartásban az ország nem tette meg ezeket a lépéseket.

Szili Katalin arról is beszélt, hogy a kormányzatnak a nemzetpolitika kérdéseiben is végre kell hajtania reformokat. A házelnök nem hiszi, hogy a mostani magyarországi események befolyásolnák a kormánynak azt a törekvését, hogy korszerű, európai szemléletű nemzetpolitikát kövessen.

"Ez azért is fontos, mert január elsejétől Románia is az Európai Unió teljes jogú tagja lesz, új pályára kell állítani a nemzetpolitikai feladatokat" - mondta az Országgyűlés elnöke, aki emlékeztetett, hogy a Vajdaság, Horvátország, illetve Kárpátalja magyar lakosai még nem tagjai az európai közösségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×