eur:
393.57
usd:
368.05
bux:
66492.93
2024. április 25. csütörtök Márk

Felakasztotta magát, de előtte harminc gyilkosságot beismert

Egy 46 éves francia férfi beismerte, hogy meggyilkolt 30 idősebb asszonyt, majd felkötötte magát rendőrségi cellájában. Yvan Keller Svájcban és Franciaországban követte le a gyilkosságokat.

Yvan Kellert múlt héten tartóztatták le a franciaországi Mulhouseban egy rablás kapcsán, majd öngyilkos lett a cellájában, felakasztva magát. Regis Delorme ügyész szerint a férfi bevallotta, hogy több tucat, magányosan élő idősebb asszonyt gyilkolt meg.

A gyilkosságok közös jellemzője, hogy azokat Mulhouse 60 kilométeres körzetében követték el 1989 óta. Yvan Keller ekkor szabadult a börtönből, ahol fegyveres rablásért ült.

A férfi állítólag beismerte, hogy párnával fojtotta meg az ágyukban alvó asszonyokat. Ezután elvitte pénzüket és ékszereiket. A rendőrség az esetek többségében - miután nem találta nyomát erőszakos behatolásnak - lezárta az ügyeket, feltételezve, hogy természetes halállal hunytak el.

A 46 éves férfi ügyvédje közölte, hogy Keller vádalkut kötött vallomásáért cserébe. A vádlottat ugyanakkor nagyon felzaklatta, hogy úgy vette észre: az üzlet (mely szerint élettársa munkát és lakást kapna) nem úgy halad, ahogy elképzelte, ezért nem volt hajlandó aláírni vallomását.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×