eur:
368.30
usd:
344.53
bux:
48193.83
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Börtönben a politikusokat pénzelő üzletember

Egy üzletember, aki több mint 2 millió fonttal, azaz, több mint 800 millió forinttal támogatta a brit Liberáldemokrata Pártot, két éves börtönbüntetést kapott - amint a bíró fogalmazott - "szándékos" és "jól átgondolt" csalásért. A liberáldemokraták elhatárolódtak korábbi támogatójuktól.

Michael Brownt hamis esküzés és útlevéllel való visszaélés miatt ítélte el a bíróság. A számos más vád mellett, amelyek ügyében a rendőrség még nyomoz, ez volt az a kettő, amelyben beismerte bűnösségét. A bíró kiemelte: nem vette figyelembe a politikai pártnak nyújtott nagy összegű támogatás ügyét sem.

A 40 éves üzletembe korábbi bankja, az HSBC azután kezdett el vizsgálódni Michael Brown svájci kötvényekkel kereskedő cégével kapcsolatban, hogy gyanússá váltak a számlákon lévő pénzek.

A férfi az ellene indított vizsgálat elől - amelyben eskü alatt tett nyilatkozatban hamisan állította, hogy a számlákra befizetett 10 millió font kötvénykereskedelemből származik - Spanyolországba menekült, annak ellenére, hogy bevonták útlevelét. A hatóságoknak egyszerűen azt hazudta, hogy kimosta útiokmányát, és újat igényelt. A rendőrség Spanyolországban fogta el.

A Liberáldemokrata Párt elhatárolódott korábbi támogatójától. Szóvivőjük kijelentette: nincs összefüggés a párt és az üzletember csalása között. A párt illetékesei kitartanak amellett, hogy a pártnak nem kell visszafizetnie a 2,4 millió fontot, annak ellenére, hogy Brown volt üzletfelei jogi lépsekkel fenyegetőznek.

Címlapról ajánljuk
Gátrobbantás - Nem véletlen, hogy erre most került sor

Gátrobbantás - "Nem véletlen, hogy erre most került sor"

Ukrajna szerint Oroszország robbantotta fel a dél-ukrajnai Herszon megyében lévő, jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Nova Kahovka víztározójának gátját a Dnyeper folyón. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint is orosz érdek húzódhat meg az esemény mögött.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Új impulzusra várnak a befektetők, bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Új impulzusra várnak a befektetők, bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×