eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Tovább maradnak az amerikai páncélosok

Másfél hónappal meghosszabbítják mintegy négyezer amerikai katona iraki szolgálatát - jelentette be az amerikai védelmi minisztérium.

A Pentagon közleménye szerint az első páncélos hadosztály első dandárja a tervezettnél 45 nappal később, február végén hagyja el Irakot és tér vissza németországi támaszpontjára.

Határoztak arról is, hogy egy hónappal korábban, már október végén az arab országba vezényelnek egy másik alakulatot.

Korábban az iraki és afganisztáni hadműveleteket felügyelő parancsnok úgy nyilatkozott, hogy a jelenleg Irakban állomásozó több mint 140 ezer amerikai katona létszámát jövő tavaszig növelni kell.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×